Jak zanechat společný příspěvek na Instagramu, aniž byste ho smazali

Poslední aktualizace: 11/11/2026

Co se stane, když na Instagramu zanecháte společný příspěvek

Spolupráce na Instagramu jsou velmi užitečné nástroje pro tvůrce obsahu a značky, které chtějí zvýšit svůj dosah. Umožňují zobrazování obsahu na dvou profilech současně, čímž se zdvojnásobí viditelnost a zapojení. V určitém okamžiku byste však mohli zvážit... Jak ukončit společný příspěvek na Instagramu, aniž byste ho smazaliJak se to dělá? Jaké to bude mít výsledky? Pojďme se na to podívat v tomto článku.

Jak zanechat společný příspěvek na Instagramu, aniž byste ho smazali

Jak zanechat společný příspěvek na Instagramu, aniž byste ho smazali

Zanechání společného příspěvku na Instagramu bez jeho smazání Díky tomu může obsah zůstat na profilu původního tvůrce. A neztraťte komentáře, lajky ani vynaložené kreativní úsilí. Naštěstí existuje možnost určená právě pro tento scénář. Takže se nebojte. Když opustíte spolupráci, obsah nebude smazán.

Než cokoli uděláte, abyste se odstranili ze společného příspěvku na Instagramu, aniž byste ho smazali Je dobře, že chápeš, jak to fungujeV InstagramÚčet, který vytváří a zve ke spolupráci, je původním autorem a obsah je jeho majetkem. Účet, který pozvání přijme, je spolupracovníkem a získává určitá oprávnění k prohlížení, ale nemá nad příspěvkem kontrolu.

To znamená, že Společnou publikaci může opustit pouze přispěvatel. na Instagramu bez jeho smazání. Reel nebo příspěvek se bude i nadále zobrazovat na profilu původního tvůrce. Pokud jste však původním autorem a chcete odstranit druhou osobu, postup je jiný, ale příspěvek zůstane váš a nebude smazán. V tomto článku se zaměříme na první situaci: jste spolupracovník a chcete odejít bez smazání příspěvku původního autora.

Exkluzivní obsah – klikněte zde  Co dělat, když se na Instagramu nedovolí přihlásit na novém zařízení

Kroky k ukončení společného příspěvku na Instagramu bez jeho smazání

Postup, jak na Instagramu zanechat společný příspěvek bez jeho smazání, je poměrně jednoduchý. Umístění tlačítka se však může lišit v závislosti na verzi aplikace nebo typu obsahu (Reel nebo Feed). Zde je návod. Kroky, které je třeba podniknout:

  1. Otevřete Instagram ze svého profilu nebo ze svého feedu a vyhledejte daný společný příspěvek.
  2. Klepněte na nabídku se třemi tečkami v pravém horním rohu příspěvku.
  3. Vyberte Možnosti popisku (nebo Spravovat a poté Upravit).
  4. V rozbalovací nabídce vyhledejte možnost „Ukončit sdílení“ nebo „Odebrat mě z příspěvku“.
  5. Potvrďte akci. Instagram se vás zeptá, zda jste si jisti. Přijetím proces okamžitě dokončíte.

Mějte na paměti, že v rámci publikace Nenajdete tlačítko s nápisem „Smazat“.Tato možnost je dostupná pouze pro původního autora. Pokud tedy nevidíte možnost „Ukončit sdílení“ nebo „Odebrat z mého profilu“, ověřte prosím, zda se přihlašujete se správným účtem a zda je aplikace na vašem zařízení aktuální.

A co obsah a jeho interakce?

Co se stane, když na Instagramu zanecháte společný příspěvek

Co tedy získáte tím, že zanecháte společný příspěvek na Instagramu, aniž byste ho smazali? Co můžete očekávat po potvrzení odpojení:

  • Příspěvek zmizí z vašeho profilu i z vašeho kanálu. Ya se neobjeví v mřížce ani v zobrazení Cívky a přestane být přidružen k vašemu účtu jako spoluautor.
  • Příspěvek zůstává na profilu původního autora. Uchová si obsah, „lajky“ a nashromážděné komentáře. A vaše jméno zmizí z hlavičky příspěvku.
  • Ztratíte přístup ke sdíleným metrikám. Jakmile přestanete být přispěvatelem, nebudete moci již vidět statistiky ani informace o příspěvku, které vám dříve umožňovaly sledovat dosah a podrobné interakce.
  • Oznámení přestávají být zasílána. Jak se dá očekávat, nebudete dostávat oznámení o „lajcích“ ani komentářích k danému příspěvku.
Exkluzivní obsah – klikněte zde  Jak zjistit, která témata ovlivňují algoritmus Instagramu vašeho dítěte

Pamatujte si, že Původní autor se může kdykoli rozhodnout obsah odstranit.V tom případě ano, zmizí to pro všechny, včetně něj. Pokud se ale tak rozhodne, nebude to důsledek tvého odchodu.

Možné scénáře, pokud chcete na Instagramu zanechat společný příspěvek

Existují však situace, kdy zanechání společného příspěvku na Instagramu nemusí být k dispozici. Například pokud Původní autor vás blokujeSpolupráce automaticky končí. Pokud k tomu dojde, příspěvek bude stále existovat na jejich profilu, ale vy ho již nebudete moci vidět ani s ním interagovat. V takovém případě nemusíte pro ukončení spolupráce dělat nic.

Co když chcete odstranit označení přispěvatele, ale příspěvek si ponechat na svém profilu? To není možné. Buď jste přispěvatelem příspěvku, nebo ne. Neexistuje žádná střední cesta.Jediný způsob, jak udržet obsah viditelný pro publikum, by bylo požádat autora o smazání příspěvku a nahrání jako běžného příspěvku s vaším označením v textu nebo obrázku. Nevýhodou tohoto postupu je, že potřebujete spolupráci původního autora a historie předchozí interakce by byla smazána.

Exkluzivní obsah – klikněte zde  Jak upravovat 4K videa z mobilu pomocí Editů bez ztráty kvality

Před zveřejněním společného příspěvku na Instagramu zvažte toto.

Jak zanechat společný příspěvek na Instagramu

Opuštění spolupráce na Instagramu je rozhodnutí, které ovlivní vaše digitální portfolio. Než učiníte jakákoli drastická rozhodnutí, Zeptejte se sami sebe, zda je opravdu nutné se odpoutat Nebo pokud vám oznámení prostě vadí? Pokud je to problém, prostě je vypněte. Pokud je obsah profesionální a přínosný, možná se vyplatí si ho ponechat.

Pokud si však myslíte, že vás již nereprezentuje, je naprosto v pořádku odejít čistě a bezpečně podle postupu uvedeného v tomto článku. Za ukončení spolupráce na Instagramu neexistuje žádná sankce.Vztah mezi účty se jednoduše aktualizuje a příspěvek se již nebude zobrazovat ve vašem Feedu a Reels.

Nezapomeňte, že jakmile odejdete, původní autor vám bude muset poslat novou pozvánku, pokud s vámi bude chtít v budoucnu znovu spolupracovat, a bude od vás znovu vyžadovat souhlas. Stručně řečeno, Funkce Instagramu jsou navrženy tak, aby obsah přežil jakoukoli změnu.I když přestanete přispívat, příspěvek zůstane zachován. Tímto způsobem se můžete zbavit jakékoli viny.