Γειά σου Tecnobits! 🚀 Είστε έτοιμοι να ελευθερώσετε χώρο στις Φωτογραφίες Google και να δώσετε ένα διάλειμμα στον αποθηκευτικό χώρο σας; 💻Ρίξτε μια ματιά Πώς να καθαρίσετε τον χώρο αποθήκευσης Google Photos και ελευθερώστε χώρο για περισσότερες φωτογραφίες και αναμνήσεις. Ήρθε η ώρα να αφήσετε χώρο για νέες περιπέτειες! 👋
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τον χώρο αποθήκευσης των Φωτογραφιών Google;
- Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos στην κινητή συσκευή σας ή αποκτήστε πρόσβαση στην έκδοση ιστού στον υπολογιστή σας.
- Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google αν δεν το έχεις κάνει ακόμα.
- Επιλέξτε «Ρυθμίσεις» στο μενού της εφαρμογής ή στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης στην έκδοση web.
- Κάντε κύλιση μέχρι να βρείτε την ενότητα "Αποθήκευση" ή "Αποθήκευση και ποιότητα φόρτισης".
- Κάντε κλικ στην επιλογή "Απελευθέρωση χώρου" ή "Διαχείριση αποθηκευτικού χώρου".
- Δείτε συμβουλές και προτάσεις για τις Φωτογραφίες Google για να ελευθερώσετε χώρο, όπως τη διαγραφή φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ποιότητας που έχουν ήδη αντιγραφεί στον λογαριασμό σας στο Google Drive.
- Επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να διαγράψετε και ακολουθήστε τις οδηγίες για να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή.
Είναι δυνατή η αυτόματη απελευθέρωση χώρου στις Φωτογραφίες Google;
- Το Google Photos προσφέρει την επιλογή να όριο αποθήκευσης υψηλής ποιότητας, το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύετε απεριόριστες φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας.
- Μόλις φτάσετε αυτό το όριο, το Google Photos θα σας ειδοποιήσει μπορείτε να ελέγξετε και να διαγράψετε παλιές φωτογραφίες και βίντεο που έχουν ήδη δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στον λογαριασμό σας στο Google Drive.
- Επιπλέον, το Google Photos έχει τη λειτουργία του "Ελευθερώστε χώρο", το οποίο σας επιτρέπει να διαγράφετε αυτόματα στοιχεία ακολουθώντας ορισμένα κριτήρια, όπως, μεταξύ άλλων, για τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε ήδη δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, τα θολά ή τα στοιχεία χαμηλού φωτισμού.
- Πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή στις ρυθμίσεις των Φωτογραφιών Google ώστε η εφαρμογή ελευθερώστε αυτόματα χώρο με βάση τις προτιμήσεις σας.
Τι θα συμβεί αν διαγράψω μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από το Google Photos;
- Εάν διαγράψετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από το Google Photos, Αυτό θα αφαιρεθεί επίσης από τον λογαριασμό σας στο Google Drive εάν είναι ενεργοποιημένος ο συγχρονισμός.
- Η διαγραφή φωτογραφίας ή βίντεο είναι αμετάκλητος, επομένως πρέπει να είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε το στοιχείο.
- Εάν διαγράψετε κατά λάθος μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, μπορείτε να προσπαθήσετε να το ανακτήσετε από το Κάδος ανακύκλωσης του Google Photos ή στον κάδο απορριμμάτων του λογαριασμού σας στο Google Drive, ανάλογα με τις ρυθμίσεις συγχρονισμού.
Πώς μπορώ να ανακτήσω χώρο διαγράφοντας αντίγραφα ασφαλείας στις Φωτογραφίες Google;
- Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Google Photos και αναζητήστε την επιλογή «Ποιότητα αποθήκευσης και φορτίου».
- Επιλέξτε τη λειτουργία "Διαχείριση αποθηκευτικού χώρου" ή "Απελευθέρωση χώρου".
- Ελέγξτε τις προτάσεις του Google Photos και αναζητήστε την επιλογή διαγραφής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο που έχουν ήδη δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στον λογαριασμό σας στο Google Drive.
- Επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να διαγράψετε και επιβεβαιώστε την ενέργεια.
Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο στο Google Photos;
- Ελέγξτε το Συμβουλές και προτάσεις Google Photos για να ελευθερώσετε χώρο, όπως τη διαγραφή φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ποιότητας που έχουν ήδη αντιγραφεί στον λογαριασμό σας στο Google Drive.
- Εξερευνήστε την επιλογή "Ελευθερώστε χώρο" για την αυτόματη διαγραφή στοιχείων από την εφαρμογή σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια, όπως, μεταξύ άλλων, για τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν ήδη δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας, τα θολά ή τα στοιχεία χαμηλού φωτισμού.
- Εξετάστε την πιθανότητα διαγράψτε με μη αυτόματο τρόπο στοιχεία που δεν χρειάζεστε πλέον, όπως παλιές ή διπλότυπες φωτογραφίες και βίντεο.
Μπορώ να διαγράψω πολλά στοιχεία ταυτόχρονα στις Φωτογραφίες Google;
- Επιλέξτε την επιλογή «Διαχειριστής αποθήκευσης» o "Απελευθέρωση χώρου" από τις ρυθμίσεις του Google Photos.
- Ελέγξτε και επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να διαγράψετε, είτε ανά κατηγορίες είτε μεμονωμένα.
- Επιβεβαιώστε την ενέργεια και ακολουθήστε τις οδηγίες για διαγράψτε πολλά στοιχεία ταυτόχρονα.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της διαγραφής υψηλής ποιότητας και πρωτότυπων φωτογραφιών και βίντεο στο Google Photos;
- Διαγράψτε φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας στις Φωτογραφίες Google ελευθερώστε χώρο στον λογαριασμό σας στο Google Drive, καθώς αυτά τα αντίγραφα έχουν ήδη συμπιεστεί για να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο.
- Διαγράψτε τις αρχικές φωτογραφίες και τα βίντεο στο Google Photos ελευθερώστε χώρο στον αποθηκευτικό λογαριασμό σας στο Google Photos, αλλά όχι στον λογαριασμό σας στο Google Drive εάν ο συγχρονισμός είναι ενεργοποιημένος. Επιπλέον, όταν διαγράφετε πρωτότυπα στοιχεία, θα χάσετε τη μέγιστη ποιότητα και ανάλυση των φωτογραφιών και των βίντεό σας.
Είναι δυνατόν να γνωρίζω πόσο χώρο καταλαμβάνω στις Φωτογραφίες Google;
- Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Google Photos και αναζητήστε την επιλογή "Αποθήκευση" ή «Ποιότητα αποθήκευσης και φόρτωσης».
- Δείτε την ενότητα του «Μεταχειρισμένος αποθηκευτικός χώρος» να οραματιστούμε πόσο χώρο καταλαμβάνετε αυτήν τη στιγμή στις Φωτογραφίες Google.
Πώς μπορώ να αποτρέψω το να γεμίσει το Google Photos με περιττά αντικείμενα;
- Ορίστε την επιλογή του «Όριο αποθήκευσης υψηλής ποιότητας» ώστε το Google Photos αυτόματη συμπίεση φωτογραφιών και βίντεο και δεν πιάνουν επιπλέον χώρο.
- Επανεξετάζετε περιοδικά το Επιλογή "Απελευθέρωση χώρου". για αφαιρέστε περιττά ή διπλά αντικείμενα.
- Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε το Λειτουργία "Αυτόματη απελευθέρωση χώρου". έτσι ώστε οι Φωτογραφίες Google αφαιρέστε αυτόματα στοιχεία με βάση τις προτιμήσεις σας.
Μπορώ να διαγράψω φωτογραφίες και βίντεο από τον λογαριασμό μου στο Google Drive χωρίς να επηρεάσω τις Φωτογραφίες Google;
- Εάν διαγράψετε φωτογραφίες και βίντεο από Google Drive, δεν θα επηρεάσει τα στοιχεία μέσα Φωτογραφίες Google αρκεί να μην είναι συγχρονισμένα
- Εάν ο συγχρονισμός είναι ενεργοποιημένος, διαγράψτε στοιχεία από Google Drive θα τα καταργήσει επίσης από τις Φωτογραφίες Google.
- Για να αποτρέψετε την τυχαία διαγραφή, απενεργοποιήστε το συγχρονισμό μεταξύ Google Drive και Google Photos, αν αυτό προτιμάτε.
Μέχρι την επόμενη φορά, Tecnobits! Να θυμάστε πάντα να καθαρίζετε τον αποθηκευτικό χώρο σας στο Google Photos για να ελευθερώσετε χώρο και να κρατήσετε οργανωμένες τις αναμνήσεις σας. Τα λέμε σύντομα!
Είμαι ο Sebastián Vidal, ένας μηχανικός υπολογιστών παθιασμένος με την τεχνολογία και τις DIY. Επιπλέον, είμαι ο δημιουργός του tecnobits.com, όπου μοιράζομαι μαθήματα για να κάνω την τεχνολογία πιο προσιτή και κατανοητή για όλους.