Slik legger du igjen et samarbeidsinnlegg på Instagram uten å slette det

Siste oppdatering: 11/11/2026
Forfatter: Andrés Leal

Hva skjer når du legger igjen et felles innlegg på Instagram

Instagram-samarbeid er svært nyttige verktøy for innholdsskapere og merkevarer som ønsker å øke rekkevidden sin. De lar innhold vises på to profiler samtidig, noe som dobler eksponering og engasjement. Du kan imidlertid på et tidspunkt vurdere... Slik avslutter du et samarbeidende Instagram-innlegg uten å slette detHvordan gjøres det? Hvilke resultater vil det gi? La oss finne ut av det i denne artikkelen.

Slik legger du igjen et samarbeidsinnlegg på Instagram uten å slette det

Slik legger du igjen et samarbeidsinnlegg på Instagram uten å slette det

Legge igjen et samarbeidende Instagram-innlegg uten å slette det Dette gjør at innholdet forblir på den opprinnelige skaperens profil. Og ikke gå glipp av kommentarene, likerklikkene eller den kreative innsatsen som er investert. Heldigvis finnes det et alternativ som er utviklet nettopp for det scenariet. Så ikke bekymre deg. Når du forlater et samarbeid, vil ikke innholdet bli slettet.

Før du gjør noe for å fjerne deg selv fra et samarbeidende Instagram-innlegg uten å slette det Det er bra at du forstår hvordan det fungererI InstagramKontoen som oppretter og inviterer til samarbeid er den opprinnelige forfatteren, og innholdet er deres eiendom. Kontoen som godtar invitasjonen er samarbeidspartneren og får visse visningsrettigheter, men har ikke kontroll over innlegget.

Dette betyr at Bare bidragsyteren kan legge igjen en felles publikasjon. på Instagram uten å slette det. Reelen eller innlegget vil fortsatt vises på den opprinnelige skaperens profil. Men hvis du er den opprinnelige forfatteren og ønsker å fjerne den andre personen, er prosessen annerledes, men innlegget forblir ditt og vil ikke bli slettet. I denne artikkelen vil vi fokusere på den første situasjonen: du er samarbeidspartneren og ønsker å forlate uten å slette den opprinnelige forfatterens innlegg.

Eksklusivt innhold - Klikk her  Hva du skal gjøre hvis Instagram ikke lar deg logge inn på en ny enhet

Fremgangsmåte for å avslutte et samarbeidsinnlegg på Instagram uten å slette det

Prosessen for å legge igjen et samarbeidsinnlegg på Instagram uten å slette det er ganske enkel. Plasseringen av knappen kan imidlertid variere avhengig av appversjonen din eller innholdstypen (Reel eller Feed). Slik gjør du det. Steg du må ta:

  1. Åpne Instagram fra din egen profil eller fra feeden din og finn det aktuelle samarbeidsinnlegget.
  2. Trykk på trepunktsmenyen øverst til høyre i innlegget.
  3. Velg Etikettalternativer (eller Administrer og deretter Rediger).
  4. I rullegardinmenyen ser du etter alternativet «Stopp deling» eller «Fjern meg fra innlegg».
  5. Bekreft handlingen. Instagram vil spørre om du er sikker. Godtakelse vil fullføre prosessen umiddelbart.

Husk at i publikasjonen Du finner ingen knapp som sier «Slett»Dette alternativet er bare tilgjengelig for den opprinnelige forfatteren. Hvis du ikke ser alternativene «Stopp deling» eller «Fjern fra profilen min», må du derfor bekrefte at du logger inn med riktig konto og at appen er oppdatert på enheten din.

Hva med innholdet og dets interaksjoner?

Hva skjer når du legger igjen et felles innlegg på Instagram

Så, hva oppnår du ved å legge igjen et samarbeidende Instagram-innlegg uten å slette det? Her er hva du kan forvente når du har bekreftet frakoblingen:

  • Innlegget forsvinner fra profilen din og feeden din. Ya vil ikke vises på rutenettet heller ikke i Reels-visningen, og den slutter å være tilknyttet kontoen din som medforfatter.
  • Innlegget forblir på den opprinnelige forfatterens profil. Han vil beholde innholdet, «likes» og de akkumulerte kommentarene. Og navnet ditt vil forsvinne fra innleggsoverskriften.
  • Du mister tilgangen til delte målinger. Når du slutter å være bidragsyter, kan du ikke lenger se statistikken eller informasjonen om innlegget som tidligere tillot deg å se rekkevidden og detaljerte interaksjoner.
  • Varsler opphører. Som du kanskje forventer, vil du ikke motta varsler om «likes» eller kommentarer på det spesifikke innlegget.
Eksklusivt innhold - Klikk her  Slik ser du hvilke emner som påvirker barnets Instagram-algoritme

Husk at Den opprinnelige forfatteren kan når som helst bestemme seg for å fjerne innholdet.I så fall, ja, det vil forsvinne for alle, inkludert ham. Men hvis han tar den avgjørelsen, vil det ikke være en konsekvens av at du drar.

Mulige scenarioer hvis du vil legge igjen et samarbeidsinnlegg på Instagram

Det finnes imidlertid situasjoner der det kanskje ikke er mulig å legge igjen et samarbeidende Instagram-innlegg. For eksempel, hvis Den opprinnelige forfatteren blokkerer degSamarbeidet avsluttes automatisk. Hvis det skjer, vil innlegget fortsatt finnes på profilen deres, men du vil ikke lenger kunne se det eller samhandle med det. I så fall trenger du ikke å gjøre noe for å stoppe samarbeidet.

Hva om du vil fjerne bidragsytertaggen, men beholde innlegget på profilen din? Det er ikke mulig. Enten er du en bidragsyter til et innlegg, eller så er du det ikke. Det finnes ingen mellomvei.Den eneste måten å holde innholdet synlig for publikum på, er å be forfatteren om å slette innlegget og laste det opp som et vanlig innlegg, med tagger i teksten eller bildet. Ulempen med å gjøre dette er at du trenger den opprinnelige forfatterens samarbeid, og den tidligere interaksjonshistorikken vil bli slettet.

Eksklusivt innhold - Klikk her  Slik redigerer du 4K-videoer fra mobilen din med Edits uten å miste kvalitet

Tenk på dette før du legger igjen et samarbeidsinnlegg på Instagram

Slik legger du igjen et samarbeidsinnlegg på Instagram

Å forlate et Instagram-samarbeid er en avgjørelse som påvirker din digitale portefølje. Før du tar noen drastiske avgjørelser, Spør deg selv om det virkelig er nødvendig å koble av Eller hvis du rett og slett plages av varslene. Hvis det er problemet, slå dem bare av. Hvis innholdet er profesjonelt og nyttig, kan det være verdt å beholde det.

Men hvis du føler at det ikke lenger representerer deg, er det helt greit å dra rent og trygt ved å følge prosedyren som er nevnt i denne artikkelen. Det er ingen straff på Instagram for å forlate et samarbeidForholdet mellom kontoene vil ganske enkelt bli oppdatert, og innlegget vil ikke lenger vises i feeden og reelsene dine.

Ikke glem at når du har sluttet, må den opprinnelige forfatteren sende en ny invitasjon hvis de ønsker å samarbeide med deg igjen i fremtiden, og vil kreve at du aksepterer på nytt. Kort sagt, Instagrams funksjon er utformet slik at innhold overlever enhver endringSelv om du slutter å bidra, vil innlegget forbli. På denne måten kan du være fri for enhver skyld.